Facebook
Twitter
Vrijdag 2021-12-31
Nieuwjaarswensen 2022

Helaas krijgen de Vlaamse SnookerFederatie (VSF) en de Belgium Snooker Federation (BSF) veel te lang zeer slecht nieuws voor de snookersport, voor de uitbaters van lokalen, voor de clubs en voor de spelers. VSF en BSF blijven echter ook in moeilijke tijden positief denken, handelen en helpen waar mogelijk. Hopelijk kan 2022 voor alles en iedereen een nieuwe start zijn !

Bij communicatie is alles minder duidelijk nadat een meerderheid van de Vlaamse gewesten in 2019 de opstart van een Academy met 16 Xing Pai snookertafels heeft laten mislukken en vervolgens heeft beslist om snooker op alle levels te laten behandelen als een recreatief amusementspel i.p.v. een ‘sport’. Amusementspelen worden in ons land namelijk beheerd door de federale regering (FOD Economie), sporten daarentegen worden beheerd door het Vlaams Gewest, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest of het Waals Gewest.

Binnen Vlaanderen en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is alleen VSF het pad van ‘sport’ blijven volgen. VSF is nog steeds de enige door Sport Vlaanderen erkende sportfederatie die een keusport vertegenwoordigt.

De seizoenen 2019-2020 en 2020-2021 konden door VSF en BSF helaas niet worden afgewerkt vanwege het Corona Covid-19-virus. Hopelijk kunnen de snookeractiviteiten snel worden hervat zodat het seizoen 2021-2022 wel volledig kan worden afgewerkt.

Meer info over de mogelijkheden en beslissingen voor onze competities en tornooien kan iedereen vinden op de website www.vsf-snooker.be en van de aangesloten gewesten.

Als sportfederatie zal VSF alle wetten, decreten en het basisprotocol sport en corona van Sport Vlaanderen blijven volgen, BSF heeft als nationaal bondsorgaan al contact genomen met federale kanalen en hopelijk zal het eerstvolgend overlegcomité bepaalde beslissingen terugschroeven zodat spelers opnieuw kunnen snookeren.

Een andere belangrijke uitdaging van VSF en BSF wordt voor 2022 het samenbrengen van sportfederaties die op sportief vlak een vergelijkbaar en/of gemeenschappelijk doel nastreven.

‘SAMEN zijn we STERKER’ wordt dan ook de boodschap. Op sportief vlak autonomie voor de sportfederaties en/of -takken waarborgen en op andere vlakken zoveel mogelijk samenwerken, waarbij o.a. het samen bestrijden van het Corona Covid-19-virus, is de doelstelling van zowel VSF als BSF.

Wij wensen iedereen een Gezond en Gelukkig 2022 en hopelijk kunnen we snel terugkeren naar het ‘normaal’ van voor 2019.

Vriendelijke en sportieve groeten van,

Ignace Uytdenhouwen, voorzitter VSF vzw,
Johan Heusdens, voorzitter BSF vzw.

Welkom op de website van de Vlaamse SnookerFederatie vzw.
Algemeen
Extra
Contacteer ons
Vlaamse SnookerFederatie VZW
Zuiderlaan 13
9000 Gent (BE)
info@vsf-snooker.be
© 2012-2024 Vlaamse SnookerFederatie VZW | Privacy
Produced by NetQue: E-Business Solutions