Facebook
Twitter
Maandag 2019-04-01
Het nieuwe verenigingenrecht: bijscholingen


Bron: Vlaamse Sportfederatie
 
Op 1 mei 2019 zal het nieuwe verenigingenrecht in werking treden. Nieuw op te richten verenigingen zullen onmiddellijk onder de wet vallen, maar bestaande verenigingen krijgen iets meer tijd om zich aan te passen. Zeker geen haast dus!
 
Je bestaande vereniging valt pas op 1 januari 2020 onder de nieuwe wetgeving. De statuten moeten ten laatste op 1 januari 2024 in overeenstemming zijn met de nieuwe wetgeving.
 
Omdat organisaties ongetwijfeld al met vragen zitten, organiseert het Dynamo Project vanaf volgende maand bijscholingen over de gewijzigde vzw-wetgeving. Ze zijn gericht op sportclubbestuurders, maar als federatiemedewerker ben je uiteraard ook welkom. Een overzicht van de reeds ingeplande bijscholingen kan men vinden op de site van Dynamo Project.
 
De VSF plant later dit jaar nog een bijeenkomst voor sportfederaties over dit thema. Zijn er al specifieke uitdagingen binnen je federatie door de nieuwe wetgeving? Geef ze dan gerust door aan de VSF, dan kan men hierop inspelen. Stuur hiervoor een mailtje naar Leen (leen@vlaamsesportfederatie.be).
 
 
 
 
 
Welkom op de website van de Vlaamse SnookerFederatie vzw.
Algemeen
Extra
Contacteer ons
Vlaamse SnookerFederatie VZW
Zuiderlaan 13
9000 Gent (BE)
info@vsf-snooker.be
© 2012-2024 Vlaamse SnookerFederatie VZW | Privacy
Produced by NetQue: E-Business Solutions