Facebook
Twitter
Woensdag 2015-12-02
Start - Snooker Opleiding Vlaanderen - SOV

De Vlaamse SnookerFederatie heeft de wil om vanaf september 2016 met een volledig jeugdopleidingsplan SOV - Snooker Opleiding Vlaanderen - te starten. In samenwerking met de BLOSO gecertificeerde Initiatoren Snooker wordt een plan ontwikkeld om jongeren U21 in Vlaanderen een hoogstaande opleiding aan te bieden. De werking zal zich in verschillende fases richten op stimulatie en ontwikkeling van jongeren in de snookersport.

 

Ontwikkeling bestendigen

Uit deelnames bij internationale events is de laatste jaren gebleken dat het niveau van bepaalde jongeren vrij dicht aansluit bij de internationale norm. De onlangs behaalde titel van Europees kampioen bij de U17 is daar het bewijs van. Een nieuwe lichting van jongeren die de capaciteiten hebben om zich verder te excelleren in deze sport staat te trappelen om deze lijn verder door te trekken.

 

De VSF wil alle jongeren een kwalitatief en divers aanbod aanreiken; hetzij om kennis te maken met de snookersport, zich te verbeteren en/of voor te bereiden op een nationale en internationale integratie. Hiervoor beroepen we op topcoaches uit eigen rangen die versterkt worden met een team van BLOSO gecertificeerde begeleiders die deze opleiding vorm gaan geven.

 

Termijnvisie samenwerking VSF-SOV

Gezien de omvang van dit project zal er gewerkt worden in verschillende fasen. Duurzaamheid en vooral kwaliteit komen hierbij centraal te staan.

 

FASE 1 : De topspelers van het huidige ledenbestand wordt een professionele begeleiding aangeboden die vooruitstrevend, modern en alomvattend is. Vanuit deze werking wordt de mogelijkheid voorzien voor een selectie voor deelname aan een internationaal event (vb. Home Internationals en/of EK / WK), ondersteund door de VSF.

 
 

FASE 2 : Volgend op de start van fase 1 worden alle jeugdspelers U21 trainingen aangeboden om provinciale en nationale ambities te realiseren.

 
FASE 3 : VSF zet de deuren open voor jongeren om kennis te maken met de snookersport. Zij doet dit via een reeks van  initiaties doorheen het ganse Vlaamse land.

 

Bij de uitwerking van dit prestigieus plan worden VSF, SOV en de spelers actief betrokken. De werkgroep van coaches/begeleiders geven inhoudelijk vorm aan dit plan.

 

 

In 2016 wordt er opnieuw een initiatorcursus Snooker ingericht!

Deze opleiding bestaat uit vier gedeeltes:

1.        Algemeen gedeelte : een didactisch deel gevolgd door veilig sporten met een preventief en curatief luik

2.        Sporttechnisch gedeelte : introductie, geschiedenis, reglementen, materiaal en basistechnieken van de snooker

3.        Didactisch- methodische module

4.        Stagemodule

Data:       zaterdag 4, 11, 18, 25 juni en 2 juli: opleidingsdagen voor deel 1 t.e.m. 3

zaterdag 9 juli : inoefendag 

zaterdag 6 augustus : examen

zaterdag 27 augustus : herexamen (indien nodig)

vrijdag 2 september : resultaten gekend

zaterdag 3 en zondag 4 september : stageweekend

zondag 18 september : inleveren stageverslag

donderdag 22 september : resultaten gekend

maandag 26 september : eindbeoordeling

 

Voor meer informatie, vragen en inschrijvingen, stuur een e-mail naar vlaamse.snookerfederatie@telenet.be en wie weet maak jij binnenkort deel uit van de Snooker Opleiding Vlaanderen en de jeugdwerking!
 
Welkom op de website van de Vlaamse SnookerFederatie vzw.
Algemeen
Extra
Contacteer ons
Vlaamse SnookerFederatie VZW
Zuiderlaan 13
9000 Gent (BE)
info@vsf-snooker.be
© 2012-2022 Vlaamse SnookerFederatie VZW | Privacy
Produced by NetQue: E-Business Solutions