Facebook
Twitter
U bent hier: Over ons » Ontstaan
Ontstaan


Op het ogenblik dat het bij de nationale snookerbond BBSA zeer moeilijk werd om nog sponsorgelden aan te kunnen brengen is gezocht naar andere werkingsmiddelen.

 
Om een vorm van steun van de overheid te kunnen bekomen is BBSA in 1997 op initiatief van Patrick Raes en Ignace Uytdenhouwen opgesplitst in de Vlaamse SnookerFederatie vzw (+/- 4.000 leden) en l’Association Francophone de Snooker asbl (+/- 400 leden).
 
De Vlaamse SnookerFederatie (VSF) ontving dan gedurende enkele jaren een personeels- en een werkingssubsidie van de Vlaamse Overheid.  Toen de sport snooker in 2000 plots van de sporttakkenlijst werd geschrapt is de financiële steun volledig verdwenen.
 
De Vlaamse SnookerFederatie vzw is op dit ogenblik nog steeds een door Sport Vlaanderen en de Vlaamse Overheid erkende maar helaas niet-gesubsidieerde sportfederatie.
 
De Vlaamse SnookerFederatie is sinds 2001 ondergebracht in een cluster Vlaamse Internationale Volkssporten, een erkende en door Sport Vlaanderen en de Vlaamse Overheid gesubsidieerde sportfederatie.
 
Welkom op de website van de Vlaamse SnookerFederatie vzw.
Algemeen
Extra
Contacteer ons
Vlaamse SnookerFederatie VZW
Zuiderlaan 13
9000 Gent (BE)
info@vsf-snooker.be
© 2012-2023 Vlaamse SnookerFederatie VZW | Privacy
Produced by NetQue: E-Business Solutions