Facebook
Twitter
Dopingvrije sport

14/12/2017 : Gids voor de ouders
NADO Vlaanderen maakte in samenwerking met het Wereldantidopingagentschap (WADA) een antidopinggids voor ouders van sporters ( download hieronder ). Lees hier meer over het project.
 
 
14/11/2016
Persbericht NADO Vlaanderen
Gelieve dit persbericht te verspreiden binnen de club en de leden, zodat we samen kunnen streven naar een dopingvrije sport!
 

 
Vlaamse SnookerFederatie says no to doping !
 
Als je sport en om medische redenen een geneesmiddel moet gebruiken (in eender welke vorm: pilletjes, inspuitingen, puffers, druppels, etc.) moet je opletten. Sommige geneesmiddelen bevatten immers stoffen die op de dopinglijst staan en kunnen aanleiding geven tot een positieve dopingtest.
 

 

In de folder “Breedtesporten” wordt de vraag Wat moet je als sporter doen als je een geneesmiddel moet gebruiken om medische redenen? beantwoord. Hier kan je het document “Toestemming wegens therapeutische noodzaak” downloaden.

 

Producten nemen die op de dopinglijst staan, is niet zonder gevaar. Raadpleeg hier de folder “Doping is gevaarlijk” en ontdek er meer over.

 

 

Via het document “Dopingbestrijding in Vlaanderen” kan elke speler, begeleider, club en gewest nagaan hoe men de strijd aangaat tegen doping via het informeren van spelers en begeleiders, de samenwerking met NADO Vlaanderen, de tuchtreglementen en het toezicht op de naleving van de sportieve sancties. Ter info: NADO staat voor National Anti-doping organisation waarbij NADO Vlaanderen het orgaan in Vlaanderen is.

 

Specifiek voor breedtesporters is er de “Gids voor een dopingvrije sportbeoefening bij breedtesporters”. Hier gaan ze dieper in op de wijze van dopingcontroles, de verantwoordelijkheid die de elitesporter draagt, wat doping is met de verboden lijst, de toestemming wegens therapeutische noodzaak, verblijfgegevens en de sancties.

 

Hetzelfde kan geraadpleegd worden voor de elitesporters in de “Gids voor de professionele, dopingvrije sportbeoefening”.

 

 

Belangrijke reglementering voor de clubs en organisatoren van wedstrijden en tornooien vind je onder “Plichten wedstrijdorganisatoren”. Vanuit de Vlaamse SnookerFederatie wordt er verwacht dat elke club en organisator op de hoogte is van deze informatie en deze ook toepast!

 

 

Hierbij een korte uitleg over enkele gebruikte termen:

 

Voedingssupplementen : opgelet!

Wat is een TTN?

Elitesporter, wie?

Verboden stoffen

 
Meer informatie kan u opvragen bij onze dopingpreventieverantwoordelijke Stephanie Eemans via stephanie.eemans@telenet.be of op het secretariaat via vlaamse.snookerfederatie@telenet.be .
 
 
 
 
Gids voor ouders
Welkom op de website van de Vlaamse SnookerFederatie vzw.
Algemeen
Extra
Contacteer ons
Vlaamse SnookerFederatie VZW
Zuiderlaan 13
9000 Gent (BE)
info@vsf-snooker.be
© 2012-2023 Vlaamse SnookerFederatie VZW | Privacy
Produced by NetQue: E-Business Solutions