Facebook
Twitter
U bent hier: SOVWerking
Werking

1. Inleiding
 
SOV is een commissie van begeleiders en trainers die hiervoor een opleiding bij Sport Vlaanderen, of een gelijkgestelde opleiding van VSF hebben volbracht. Zij zijn verantwoordelijk voor het uitwerken en uitvoeren van een opleidingsplan binnen VSF. De sportbeoefenaar die mee instapt, engageert zich in de mate van het mogelijke tot het deelnemen aan de geplande sportieve SOV-activiteiten.
 
2. Het SOV-project
 
De hoofdtaak van SOV omvat het verzorgen van een opleidingskader. SOV heeft zich in haar beginfase gericht op -21-jarige spelers, aangesloten bij VSF. Sinds 2020 stellen zij zich ook ter beschikking voor alle andere doelgroepen (mannen, vrouwen, G-sporters), met of zonder lidmaatschap VSF.
 
SOV gebruikt in haar werkwijze uniforme documenten en zal alle spelers steeds gelijkwaardig behandelen. Met betrekking tot jongeren besteedt SOV ook aandacht aan de eventuele omgang met ouders (of voogd), welke actief in de informatiestroom mee worden ingeschakeld.
 
3. SOV-trainingen
 
De SOV-trainingen vormen een belangrijke bijdrage in de evolutie van de sportbeoefenaar. Tijdens de trainingen staat het educatief aspect voorop. Met de nodige inzet werken begeleiders en trainers aan het welbevinden en de betrokkenheid van de sporter. VSF en SOV hebben de taak om per snookerseizoen minimum 6 tot maximum 10 SOV-trainingen te organiseren. De data en locaties worden steeds vooraf te kennen gegeven aan alle betrokkenen via e-mail, en zijn ook terug te vinden in de sportieve kalender van de Vlaamse SnookerFederatie.
 
4. Clubcoaching
 
Het traject va clubcoaching werd sinds 2021 ge´ntroduceerd, en is voorzien voor alle clubs. die zijn begaan met het spelersniveau en sportief welzijn in hun club. Het omvat een pakket aan activiteiten welke SOV de club kan aanbieden, en op initiatief van de club mee vorm kan gegeven worden naargelang  de noden van de club. Het pakket omvat een initiatie (interactieve voordracht over de techniek van de snookersport), gepersonaliseerde evaluaties en trainingen per individu of in groep.
 
Indien je hierover meer informatie wenst te bekomen, gelieve een e-mail te sturen naar sov@vsf-snooker.be.
 
Lees hier meer over

De Jeugdwerking is in opdracht van VSF & BSF.
Welkom op de website van de Vlaamse SnookerFederatie vzw.
Algemeen
Extra
Contacteer ons
Vlaamse SnookerFederatie VZW
Zuiderlaan 13
9000 Gent (BE)
info@vsf-snooker.be
© 2012-2023 Vlaamse SnookerFederatie VZW | Privacy
Produced by NetQue: E-Business Solutions